در گذر تاریخ

در گذر تاریخ

ام‌کلثوم دختر ابراهیم البلتاجی بود و در سال ۱۸۹۶ یا به قول دیگر در سال ۱۹۰۴ در روستای طمبای الزهایره در شمال قاهره به دنیا آمد. پدرش اذان گوی روستا بود.
ام‌کلثوم از کودکی سروده‌های پدرش را از بر می‌کرد و در سن ده سالگی به خواندن برای مردم روستا پرداخت و به همراه پدرش در روستاها می‌گشت و تواشیح دینی و شعرهای عارفانه می‌خواند. البته پدرش به او گفته بود که یک دختر اجازه ندارد آشکارا و در جلوی چشم مردم قرآن و یا آواز بخواند. به همین دلیل ام‌کلثوم لباس پسرانه می‌پوشید و به مجالس می‌رفت.
در سال ۱۹۲۳ روستا را ترک کرد و راهی قاهره شد تا با شیخ ابوالعلاء، یکی از موسیقیدانان معروف آن زمان مصر، دیدار کند. حالا دیگر به او لقب صدای مصر, صدای شرق و ستاره شرق را داده بودند.
دوران خوانندگی ام‌کلثوم از سیزده سالگی تا هفتاد و سه سالگی وی ادامه یافت؛ شصت سال تمام. آلبوم‌های موسیقی او هنوز جزو پرفروش‌ترین‌ها هستند.
ام‌کلثوم سرانجام در سال ۱۹۷۵ بر اثر نارسایی قلبی از دنیا رفت. مرگ او حادثه بزرگی در جهان عرب بود به طوری که یکی از بزرگترین تشیع جنازه‌های غیر سیاسی تاریخ بشریت به ام‌کلثوم تعلق دارد. مراسم تشییع جنازه وی به یک رویداد ملی تبدیل شد و حدود ۴ میلیون مصری به خیابان‌ها رفتند تا در مراسم خاکسپاری ام‌کلثوم شرکت کنند.

آدرس کانال: https://t.me/radiocy
اینستاگرام: instagram.com/radiocyp

جیهان آرا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بسته است
دکمه بازگشت به بالا