انزوای جهانی قبرس شمالی، مزیتی برای مبارزه ای موفقیت آمیز با کرونا

انزوای جهانی قبرس شمالی، مزیتی برای مبارزه ای موفقیت آمیز با کرونا
قبرس شمالی در مبارزه با ویروس کرونا، دریافت که انزوای دهها ساله آن به یک نتیجه غیر منتظره تبدیل شده است.
احمد سوزن، استاد روابط بین الملل در دانشگاه مدیترانه شرقی قبرس شمالی، به آژانس آنادولو گفت: “با نگاه کلی به جهان، ما در قبرس شمالی تصویری نسبتاً خوب می بینیم. یکی از دلایل این امر آن است که ما همیشه یک جامعه تحت انزوا بوده ایم، اما این بدان معنا نیست که انزوا همیشه چیز بدی است.”
قبرس از سال ۱۹۷۴ بعد از کودتا ی یونانی ها بر علیه ترک های قبرس، با دخالت نیرو های ترکیه به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده است. روند صلح در میان این دو در سالهای اخیر به صورت نامتداوم بوده و با وجود حمایت کشورهای ضامن از جمله ترکیه، یونان و ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۷ در سوئیس به نتیجه نرسیده است.
قبرس شمالی که در حال حاضر فقط توسط ترکیه به رسمیت شناخته شده است، اولین مورد تایید شده ی کرونا در کشور را در تاریخ ۱۰ مارس تأیید کرد و در مجموع چهار نفر، از جمله دو شهروند آلمانی، به علت ابتلا به این ویروس کشته شده اند.
تا تاریخ ۲۳ آوریل حدود۶ هزار و ۵۰۰ تست کرونا در قبرس شمالی انجام شده و در مجموع ۱۰۸ مورد ابتلا وجود دارد که ۷۸ نفر از ساکنان محلی و بقیه اتباع خارجی بوده اند. به گفته وزارت بهداشت کشور، هیچ کس در مراقبت های ویژه وجود ندارد و ۸۴ نفر بهبود یافته اند. از ۲۳ مارس، قوانینی مبنی بر محدودیت های رفت و آمد برقرار شد.
سوزن گفت: “ما با تصمیم نسبتاً سریعی قرنطینه شدیم و به نوعی مزیت بودن در یک جزیره را می دیدیم.”
به گفته سوزن ، اگر تصمیمات صحیح در این جزیره اتخاذ نشده بود، ممکن بود امروزه موارد ویروس کرونای بسیار بیشتری وجود داشت، مانند نمونه هایی در اروپا از جمله ایتالیا و اسپانیا که در شرایط بسیار سختی قرار دارند.”
آمار جهانی اعلام شده برای کرونا فقط مربوط به قبرس جنوبی می باشد، جایی که براساس داده های جمع آوری شده توسط دانشگاه جان هاپکینز ایالات متحده تا تاریخ ۲۳ آوریل، ۷۹۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۱۳ نفر کشته گزارش شده است
سوزن گفت این غفلت آماری شرایط را در قبرس شمالی نسبت به سایر کشورها سخت تر می کند که نتیجه زندگی در “یک کشور ناشناخته” است. در حالی که قبرس شمالی یکی از دموکراتیک ترین کشور ها در منطقه می باشد.
مرز بین قبرس جنوبی و شمالی از هفته ها پیش بسته شده است. این اولین بار از سال ۲۰۰۴ به بعد است که مرزهای بین دو قبرس شمالی و جنوبی به طور کامل بسته شده است. به همین دلیل ویروس نمی تواند از قبرس جنوبی به شمال گسترش یابد، زیرا “ما کاملاً در قرنطینه هستیم”.
نگرانی اصلی، آینده ای است که در انتظار کشور است.
به عنوان مثال، دولت حقوق کارمندان دولت را به مدت سه ماه کاهش داده است. هیچ کس در حال حاضر در قبرس شمالی حقوقی بیش از ۸۵۰۰ لیر دریافت نمی کند.
اقتصاد قبرس شمالی مبتنی بر دو بخش مهم یعنی گردشگری و آموزش است.
وی گفت: “اکنون ، در دوره ای که اقتصاد در سراسر جهان در حال کاهش است، انتظار برای گردشگران امری دور از ذهن است. همچنین در زمانی که دانش آموزان در سراسر جهان کلاس های حضوری را به حالت تعلیق درآورده اند، بازگشت دانشجویان در آینده نیز قابل پرسش است. از این رو پس از کنترل این بیماری، مشکلات جدی و شاید ورشکستگی در کشور قابل پیش بینی می باشد.
سوزن در مورد روند صلح متوقف شده بین دو طرف جزیره، گفت که “پیش بینی دقیق” از امروز بسیار دشوار است. در حال حاضر حتی مشخص نیست چه زمانی مرز های بین دو بخش باز خواهد شد. همچنین در حال حاضر هیچ یک از گروه های طرفدار صلح، به دنبال راه حل در این مورد نمی باشد.”
سوزن با اشاره به اهمیت همبستگی، گفت: “ما می خواهیم روند همبستگی را ببینیم، اما هیچ الگوی همبستگی برای ایجاد نظم جهانی جدید وجود ندارد. این در صورتی است که شما مشکلات جهانی را فقط از طریق همکاری های جهانی و همبستگی می توانید حل کنید.”
ترکیه با وجود حمایت کامل خود از قبرس شمالی، همچنین به ده ها کشور از جمله ایالات متحده آمریکا ، اسپانیا ، ایتالیا ، رومانی ، سومالی ، لبنان و فلسطین که به دلیل شیوع این بیماری آسیب دیده اند، تجهیزات پزشکی ارسال کرده است.
آدرس کانال: https://t.me/radiocy
اینستاگرام: radiocyp@